RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Дрони атакували 10 областей Росії

Ніч на неділю, 1 вересня, в Росії виявилася "гарячою" - окупанти заявили про масштабну атаку українських безпілотників. Під ударами БПЛА опинилася енергетична інфраструктура ворога, а дрони збивали відразу в 10 областях.

"Апостроф" зібрав все, що відомо на ранок про "бавовну" в Росії.

Безпілотники атакували Рязанську, Тульську, Воронезьку, Липецьку, Брянську, Білгородську, Курську та Московську області РФ. Про вибухи також повідомляли мешканці Калузької та Орловської областей.

Попри те, що російська влада звітує про "вдалу роботу ППО", з відео, розміщених в російських пабліках, відомо про масштабні ураження Каширської ГРЕС біля міста Кашира у Московській області РФ та Конаковської ГРЕС у Тверській області РФ.




У Воронєзькій області РФ, за традицією російського міноборони, "загорілася трава" на місці "падіння" БПЛА, а за даними мера Москви Сергія Собяніна дрони, що летіли на Москву, було збито.

"Збили безпілотник у районі МНПЗ. Пошкоджень та постраждалих немає, загрози роботі МНПЗ немає. І ще один збили у міському окрузі Раменський на підльоті до Москви", - так Собянін прокоментував атаку дронів на Московський нафтопереробний завод в Капотні (район Москви).

Однак незабаром у Москві підтвердили, що все ж таки БПЛА влучив по МНПЗ, а на місці удару виникла пожежа.

Тим часом жителі Москви діляться кадрами факела, що горить, на НПЗ у Капотні під Москвою. Такий "стовп вогню" вони бачили, коли влада повідомляла про планові роботи зі спалювання палива на НПЗ. Однак сьогодні, після атаки БПЛА, нібито "смолоскип горить сильніше", стверджують місцеві жителі.

У міноборони РФ відрапортували, що збили 158 безпілотників.

"Над територією Курської області в нічний час було знищено та перехоплено 46 БПЛА, над територією Брянської області 34, над територією Воронезької області – 28, над територією Білгородської області – 14, 8 – над територією Рязанської області, 2 – над Москвою, Московською областю, 5 – над територією Калузької області, 4 – над територією Липецької області, 3 – над територією Тульської області, по 2 БПЛА над територіями Тамбовської та Смоленської областей, по одному над територіями Орловської, Тверської та Іванівської областей", - повідомили у відомстві Бєлоусова.

А тим часом у мережі показали новий супутниковий знімок наслідків пожежі на нафтобазі у Пролетарську Ростовської області після дронової атаки, яка палає 13-й день поспіль.