RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Розкрито подробиці першого застосування ракети-дрона «Паляниця»

Ракета-дрон "Паляниця" була вперше успішно застосована в серпні цього року по військовій цілі на території тимчасово окупованого Криму.

Про це йдеться в подкасті УП "Оборонcast" з посиланням на джерела "Української правди".

Журналіст Роман Романюк згадав, як українську далекобійну "Паляницю" анонсував президент України Володимир Зеленський:

"На День Незалежності президент Зеленський заявив на весь світ, що Україна вперше застосувала свою ракету-дрон під назвою "Паляниця". Всім було дуже цікаво, що ж було вражено цим дроном".

За словами Романюк, далекобійна ракета-дрон вперше була застосована під час однієї атак по об'єктах росіян в тимчасово окупованому Криму:

"Ми можемо сказати, що дрон застосовувався під час однієї з атак по Кримському півострову у серпні цього року. На жаль, не можемо сказати, по якому саме об'єкту був застосований цей дрон, але знаємо, що це була комплексна операція і, наче як, успішно ціль була "Паляницею" уражена".

Нагадаємо, раніше радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк зазначав, що дальність балістичної ракети українського виробництва становить 600-700 кілометрів.

"Апостроф" також писав про те, як військовослужбовець та спеціаліст по дронах Юрій Касьянов порахував реальну вартість ракети "Паляниця".