RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Росіяни завдали по Києву повітряного удару: якими ракетами та які наслідки

В ніч на понеділок, 2 вересня, Росія завдала по Києву чергового ракетного удару, одночасно використавши для цього крилаті та балістичні ракети. Фіксували падіння уламків у 4 районах столиці.

Матеріал підготував "Апостроф".

Начальник КМВА Сергій Попко звітує, що для ракетного удару по столиці, який був комбінованим, Росія використала крилаті та балістичні ракети:

"Крилаті ракети, (потенційно Х-101) найпевніше, були випущені близько третьої ночі з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району саратовської обл., рф. На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, з південного напрямку. Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М".

Також до удару по столиці додався один ударний БпЛА. В повітряному просторі Києва за ніч вдалося ліквідувати, за словами начальника КМВА, понад десяток крилатих ракет, близько десятка балістичних та ударний безпілотник.

"Неймовірно велика кількість балістичних ракет одночасно", - додає також Попко.

Наслідки падіння уламків фіксували у 4 районах столиці: в Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах.

"Попередньо, є займання автомобілів та пошкодження нежитлових приміщень. Дані щодо руйнувань та потерпілих уточнюються. Підрозділи оперативних служб працюють на місцях", - повідомляють в КМВА.

В ДСНС України розповіли детальніше про наслідки ракетного удару по столиці.

У Святошинському районі внаслідок падіння уламків ракети сталось загоряння 4 автомобілів, пожежу ліквідовано. За іншою адресою сталося загоряння двоповерхової будівлі складського приміщення. Рятувальники ліквідували займання на площі 700 кв. м. Вдалося ліквідувати вогонь також біля входу однієї зі станцій метро, на площі 20 кв.м. Горів пункт приймання вторсировини.

У Голосіївському районі ліквідували пожежу після падіння уламків ракети в корпус котельні одного із закладів освіти.

У Шевченківському районі надзвичайники ліквідували загоряння на площі 400 кв. м. Там тривав розбір конструкцій.

Станом на ранок дані щодо постраждалих уточнюються.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що у ніч на суботу, 31 серпня, Київ зазнав четвертої за тиждень повітряної атаки. Росія атакувала столицю протягом всієї ночі, хвилями і з різних напрямків. Повітряну тривогу оголошували 4 рази. Сумарно вона тривала майже 4 години.