RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Росіяни вдарили по Львову та Кривому Рогу: які наслідки

В ніч на 4 вересня Росія атакувала Львів та Кривий Ріг. Станом на ранок відомо, що у Львові через російську атаку загинуло 3 людей, ще 25 отримали поранення. У Кривому Розі - 5 постраждалих та пошкодження цивільної інфраструктури.

Матеріал підготував "Апостроф".

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу у Львові пошкоджені житлові будинки. Вказав, що попередньо відомо про 25 постраждалих та 3 загиблих:

"На жаль, маємо третю загиблу людину внаслідок нічної атаки по Львову. Попередньо це 14-річна дівчинка".

Міський голова Андрій Садовий також писав: "Медики повідомили про смерть жінки та чоловіка. Загиблій 50 років, вона працювала медсестрою-акушеркою у 5-й поліклініці міста Львова".

Він зауважував на потребі перекрити на певний час проїзд кількома вулицями: "Змушені на деякий час перекрити для проїзду кілька вулиць у Львові, зокрема буде обмежений рух на Скнилівському мості та на вулиці Коновальця".


Атакували росіяни цієї ночі також і Кривий Ріг. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул писав про ракетне влучення в об'єкт цивільної інфраструктури в центрі міста:

"Від вибухової хвилі постраждало понад 10 багатоповерхівок. П'ятеро постраждалих, не тяжкі. Працюють усі аварійні, медичні та комунальні служби".

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак додав у себе в Телеграмі, що серед постраждалих у Кривому Розі пʼятеро людей: "... жінки 62, 83 і 84 років, 70-річний чоловік. А ще – 10-річна дівчинка. Дитина у лікарні. Решта оговтуватиметься вдома".

У місті пошкоджений готель, а також вибиті вікна у декількох багатоповерхівках.