RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Від камуфляжу до мангалів? Як Росія намагається замаскувати свої дрони

Українські воїни продовжують ефективно знищувати російські безпілотники навіть попри спроби противника, замаскувати свої БпЛА. Окрім того, що росіяни починають активно малювати на дронах, в мережі іронічно спрогнозували "наступний рівень захисту", до якого може вдатись ворог.

Відео роботи по ворожих безпілотниках опублікували в Telegram-каналі підрозділу SIGNUM (93 ОМБР).


В підрозділі опублікували своєрідний звіт у форматі відео з результатами роботи по тотальному винищенню російських розвідувальних БпЛА:

"За дуже короткий проміжок часу нам вдалося вибити майже всі "очі" в районі, що дуже полегшило роботу нашої логістики, артилерії, інших розрахунків, та в рази зменшити ворожі обстріли як з артилерії, так і керованими авіабомбами".

Додають, що на відео підтверджено знищення 49 повітряних цілей, з яких:

  • ZALA - 36 од;
  • SUPERCAM - 7 од;
  • Орлан - 5 од;
  • Ланцет - 1од.

У Telegram-каналі In Factum помітили, що російські окупаційні війська намагаються замаскувати свої безпілотники, фарбуючи їх у спеціальний камуфляж для злиття з місцевістю.

Натомість волонтер та блогер Сергій Стерненко вирішив спрогнозувати, до чого ще можуть вдатись росіяни, щоб "заховати" свої безпілотники від українських бійців.

"Вже скоро на усіх російських крилах", - написав Сергій Стерненко, додавши кілька фото модернізованих безпілотників з відомими російськими "мангалами".

Продовжують завдавати втрат ворогові й українські десантники. Раніше "Апостроф" писав, як десантники 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади ДШВ ЗС України успішно демілітаризували чотири екіпажі безпілотників противника.