RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Українські бійці розповіли подробиці просування росіян у Курській області

У Курській області РФ росіяни зараз проводять повноцінні штурми. Як і на сході Україні, ворог задіяв велику кількість піхоти.

Про це українські бійці, які там знаходяться, розповіли військовому оглядачу Василю Пехньо.

Також росіянами використовується військова техніка.

"Зокрема, під Снагостю вчора самі росіяни показали колону своєї техніки, яка штурмувала село. Але, в основному, це піхота. Яку, за словами наших бійців там, у нас є можливість ефективно знищувати", - зазначив оглядач.

Ворог має тактичні просування, але наші бійці запевняють, що вкопані добре та до оборони готові.

З OSINT-аналізів просування помітні в районі Ольгівки та Снагості, які, за словами бійців, і так частково були сірою зоною, особливо Ольгівка.

Твкож росіяни задіяли багато розвіддронів, щільно працює артилерія.

"Це також є ознакою, що росіяни готуються до серйозніших та активніших дій. Висновок. Нічого несподівано не відбувається. Російське командування нині вирішило, що резервів на Курщині в них достатньо, аби перейти в наступ. Наступ, який за умови ефективної оборони, потребуватиме додаткових ресурсів. Але це за умови стійкої нашої оборони", - зазначив Пехньо.

За його словами, інші прикордонні території РФ останнім часом перебувають в напруженому режимі очікування і це "не дарма".

Як повідомляв "Апостроф", Буковинська бригада ЗСУ показала, як мінометним вогнем знищує позиції та техніку ворога на території Курської області РФ.