RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Генштаб ЗСУ підтвердив збиття російського літака

Генеральний штаб України опублікував оновлене зведення втрат російської окупаційної армії та показав 1 ліквідований винищувач росіян, котрий "пірнув" у Чорне море.

Про це свідчить опубліковане в Telegram-каналі зведення.

На оновленій інфографіці можна простежити, що категорія ліквідованих російських літаків "поповнилась". Зокрема загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 12.09.24 в літаках орієнтовно становить 369 одиниць (+1 од).

Варто нагадати, що в Telegram-каналі "Кримський вітер" ввечері 11 вересня писали, що було відомо про російський винищувач Су-30СМ, який "пірнув у Чорне море".

Винищувач злетів з аеродрому "Саки", проте зник з радарів над Чорним морем вночі 10 вересня. Здійснював пуски ракет Х-31П. Зокрема Су-30СМ випустив 4 ракети з 6 доступних.

До пошукової операції долучили вертольоти Мі-8 і Ка-27, а також літак Ан-26. За 80 км на північний захід від мису Тарханкут було знайдено масляну пляму діаметром приблизно 3 км, а також уламки літака.

Відомо, що на борту зниклого над морем Су-30СМ були два російські льотчики у званні капітана: льотчик Степанишин Є.В. і штурман Фомін Д.О. з 43-го окремого морського штурмового авіаційного полку. Припускали, що літак могли збити з ПЗРК з українського катера.

Пізніше "Кримський вітер" показав скриншот з російського Telegram-каналу, в якому підтверджували втрату літака.

"Російські військові Z-блогери підтверджують нашу інформацію про збитий Су-30СМ", - коментують у дописі до скриншоту.

Втрату Су-30СМ підтвердив також ще один російський військовий Тelegram-канал.

"І маленький інсайд на ніч: винищувач збили о 03:27", - підсумовують у "Кримському вітрі".

Раніше "Апостроф" також писав, як під Москвою в Росії розбився Ан-2. Загинули двоє пілотів. За даними каналу, борт проходив випробувальний політ і впав у районі аеродрому біля селища Ватулине.