RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

В Одесі викрили агента, що шпигував за ППО та українською бригадою Нацполіції "Лють"

Служба безпеки України виявила та затримала російського агента, котрий шпигував за мобільними групами ППО та штурмовою бригадою «Лють». Фігурант готував координати для нової серії ракетно-дронових ударів по місту.

Про це інформують в СБУ.

Пріоритетними цілями ворога були тимчасові бази підрозділів об’єднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють», які виконують завдання на південному фронті. Крім того, противник планував вдарити по місцях дислокації мобільних вогневих груп ППО.

Відповідно до повідомлення, російська спецслужба дистанційно завербувала 63-річного одесита, який погодився на співпрацю "за винагороду". Він регулярно обходив місто, де під виглядом прогулянок приховано фотографував військові об’єкти. Далі через електронну пошту надсилав дані противнику.

"Співробітники СБУ покроково задокументували розвідактивність фігуранта і затримали його «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта. Також було проведено додаткові заходи для убезпечення пунктів базування українських військ", - зауважують в СБУ.

Після обшуку у чоловіка вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами злочинної діяльності. Йому вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Чоловік знаходиться під вартою та може отримати довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше "Апостроф" писав, що уже звільнений голова правління Володимир Кудрицький, за даними СБУ, призначив Начальником департаменту безпеки "Укренерго" особу, яка уже після початку російської агресії отримала паспорт РФ.