RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

На Львівщині падіння уламків БПЛА спричинило пожежу

Вночі 20 вересня в повітряний простір Львівської області залетів один ворожий ударний безпілотник. Сили протиповітряної оборони збили БпЛА, проте падіння уламків спричинило загоряння однієї з господарських будівель області.

Про це пише Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Рятувальники 20 вересня о 04:32 отримали повідомлення, що в селі Куликів Львівського району відбулось падіння уламків безпілотника в господарську цегляну двоповерхову будівлю розміром 15×20м, внаслідок чого відбулось її руйнування та пожежа на площі 20 кв. м.

"Пожежу локалізовано о 05:01 та о 05:31 ліквідовано. Від ДСНС залучено 20 чоловік особового складу та 4 одиниці спецтехніки. Внаслідок події ніхто не постраждав", - йдеться у повідомленні.

В мережі також показали кілька фотографій з наслідками падіння уламків БпЛА.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький зазначав, що під час повітряної тривоги, яка тривала на Львівщині з 03:56 по 04:32 20 вересня, у повітряний простір області залетів один ворожий ударний безпілотник. Сили ППО ПвК «Захід» знищили БпЛА. Проте в результаті падіння уламків близько 04:30 виникла пожежа в одному з сіл області:

"Загорілося приміщення колишнього колгоспу. Займання оперативно загасили вогнеборці. Залучали 20 пожежників та 4 одиниці спецтехніки".

Пошкодження зазнали три автомобілі (1 вантажний та 2 легкових), у житлових будинках неподалік вибило вікна.

"Найважливіше: за даними на цю годину, жертв чи постраждалих нема", - пише Козицький.

Як повідомляв раніше "Апостроф", у Сумах працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій завершили роботи на місці авіаційного удару, завданого Росією по геріатричному пансіонату 19 вересня.