RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

В Росії затримали командира російських штурмовиків, що захоплювали Авдіївку - ISW

В Росії заарештували командира штурмового загону 110-ї мотострілецької бригади Володимира Новікова "Бєлого", який командував російськими окупантами під час захоплення Авдіївки та Красногорівки.

Про це йдеться в новому звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни.

В ISW називають декілька версій причини арешту Новікова. Начебто він спробував зупинити "кадирівців", що постачали наркотики військовослужбовцям. За іншою версією, командування начебто не схвалило його розробку – систему протидії безпілотникам, а третя версія покладає на нього відповідальність за загибель російських операторів дронів на штурмі на Покровському напрямку.

Про арешт Новікова повідомила російська акторка, путіністка Яна Поплавська, російські воєнкори та неонаціоналістичне видання "Царьград" 13 вересня.

“Поплавська опублікувала звернення до міністра оборони Росії Андрія Бєлоусова з проханням повернути Новікова на фронт, зазначивши, що він відіграв ключову роль у захопленні росіянами Авдіївки та Красногорівки, має три державні ордени за мужність і отримав багато листів від своїх підлеглих з вимогою звільнити його”, – зазначають в ISW.

Як повідомляв "Апостроф", днями в Москві затримали начальника автобронетанкової служби Центрального військового округу генерал-майора Дениса Путілова. Підозрюють в отриманні хабаря під час виконання держоборонзамовлення.