RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

25 вересня

24 вересня

Всі новини

РФ на тлі виступу Зеленського в ООН влаштувала Україні масовану повітряну атаку

Росія атакувала Україну ракетами та шахедами на тлі виступу президента Володимира Зеленського на засіданні високого рівня Ради Безпеки ООН.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що ворог атакував Харківську область ракетою С-300 та трьома ракетами невстановленого типу. Одеську область атакували чотирма ракетами Х-59/69 із повітряного простору з акваторії Чорного моря, а також 32 шахедами.

Українська ППО збила 28 шахедів та 4 ракети Х-59/69. Чотири ворожих безпілотники локаційно втрачено у кількох регіонах.

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Тим часом під час виступу у ООН Зеленський заявив, що Росія готує атаки на українські АЕС: "Росія знову намагається знищити нашу енергетику, і цієї осені вони діють ще цинічніше. Вони готуються атакувати наші атомні електростанції, три з них, ми маємо цю інформацію і маємо докази цього. Якщо Росія готова зайти так далеко, це означає, що нічого з того, що ви цінуєте, для Москви не має значення. Цей вид російського цинізму продовжуватиме завдавати ударів, якщо йому дадуть хоч якесь місце у світі".

Український президент зазначив, що війна Росії проти України завершиться тому, що запрацює Статут ООН.

"Він має запрацювати. Наше українське право на самооборону має взяти гору... Ми захищаємо те, що кожна нація, безумовно, хотіла б захистити для себе. І те, що Статут ООН гарантує для всіх... Росія не може посилатися на Статут ООН, щоб пояснити те, що вона робить проти нас, проти України, народу України. Власне, у свій збочений спосіб, у своєму спотвореному світі вона таки посилається на Статут, але це просто безумство", - сказав Зеленський.

Він також висловився про переговори з РФ.

"Ми знаємо, що дехто у світі хоче говорити з Путіним. Ми знаємо це. Зустрічатись, говорити, спілкуватись. Але що саме вони можуть від нього почути? Що він засмучений, бо ми реалізуємо своє право захищати наших людей? Або що він хоче продовжувати війну й терор лише задля того, щоб ніхто не подумав, що він не мав рації? Це теж безумство.

Путін порушив так багато міжнародних норм і правил, що він не зупиниться сам. Росію можна лише примусити до миру. І саме це потрібно – примусити Росію до миру як єдиного агресора в цій війні, єдиного порушника Статуту ООН", - зазначив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", президент Фінляндії Александер Стубб пропонував виключити Росію з Радбезу ООН.