RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.87
  • НБУ:EUR 45.45
НБУ:USD  40.87
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Російський «шахед» атакував країну НАТО

Для чергової комбінованої атаки по Україні, яку здійснила Росія в ніч на 27 вересня, противник залучив ракети та 32 ударних БпЛА типу «Shahed». Силам ППО вдалося знищити 24 ударних БпЛА, ще один безпілотник увійшов в повітряний простір Румунії - країни-члена НАТО.

Про це повідомляють в Повітряних Силах ЗС України.

Згідно з повідомленням ПС ЗСУ, в ніч на 27 вересня 2024 року противник атакував Україну:

  • балістичною ракетою Іскандер-М/KN-23 із окупованого Криму,
  • двома крилатими ракетами Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з акваторії Чорного моря.
  • з використанням 32 ударних БпЛА типу «Shahed» (район пусків: Приморсько-Ахтарськ – рф).

До відбиття повітряного нападу противника залучались зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. Загалом за ніч вдалося збити 24 ударних БпЛА типу «Shahed». Один БпЛА залетів у повітряний простір країни-члена НАТО:

"Один безпілотник увійшов в повітряний простір Румунії, ще один ворожий БпЛА локаційно втрачено внаслідок протидії РЕБ Сил оброни України".

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 27 вересня, росіяни під ранок атакували безпілотниками місто Ізмаїл Одеської області. За словами голови Одеської ОВА Олега Кіпера, робота сил ППО тривала довго і напружено.

Також вночі в п'ятницю, 27 вересня, Росія здійснила ракетну атаку на Дніпро. Пошкодження зазнав промисловий об'єкт, місцеві мешканці чули гучний вибух. Моніторинговий канал попереджав про пуск балістики.