RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

3 жовтня

Всі новини

Росіяни атакували Київ: які наслідки

В ніч на четвер, 3 жовтня, Росія атакувала Київ ударними безпілотниками типу "Shahed". В результаті роботи протиповітряної оборони у повітряному просторі навколо та над Києвом вдалося ліквідувати близько півтора десятка ударних БпЛА.

Про це пише начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, тактика та прийоми нападу ворога залишаються незмінними вже багато місяців поспіль. Противник діє вночі, використовує ударні безпілотні літальні апарати на кшталт «Shahed», атаки на місто відбуваються з різних напрямків та висот, а також залучаються різні кількісні групи.

Цієї ночі повітряна тривога в столиці тривала понад 5 з половиною годин. Попко згадує:

"Перші групи дронів противник запустив ще до опівночі, але протягом ночі в постійно додавалися нові і нові БпЛА. Проте, жоден з російських дронів своєї мети не досяг".

Попередньо пише, що Сили та засоби протиповітряної оборони виявили та уразили в повітряному просторі навколо та над Києвом приблизно півтора десятка ударних безпілотників.

В Деснянському районі міста фіксували падіння уламків внаслідок російської атаки дронів: "Але наслідки мінімальні - обійшлося без руйнувань, пожежі, Інформація про постраждалих не надходила".

Раніше "Апостроф" також писав, як на світанку в середу, 2 жовтня, росіяни атакували припортову та прикордонну інфраструктуру Одещини ударними безпілотниками. На місці утворилася пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники. Поранення отримали двоє людей, зокрема, громадянин Туреччини.