RU  UA  EN

Вівторок, 8 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

8 жовтня

Всі новини

За два дні Росія пошкодила два іноземні судна

За два дні Росія пошкодила два іноземні судна, що завантажувались в портах Одеси. Зокрема пошкодження отримало судно "OPTIMA" під прапором Палау.

Про це йдеться у повідомленні від Міністерства розвитку громад та територій України.

Зокрема повідомляють, що внаслідок удару балістичною ракетою загинув громадянин України.

"7 жовтня під ударом ворожої балістики опинилось судно “OPTIMA” під прапором Палау", - заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

За його словами, загинула одна людина: "На жаль, загинула одна людина. Ще пʼятеро іноземних громадян, членів екіпажу, постраждали. Наразі їм надається медична допомога".

Відомо, що судно "тільки зайшло для завантаження", але за кілька годин стало мішенню країни-агресора.

"Важливо, щоб портова інфраструктура була захищена від терору, а вільне й безпечне мореплавство було гарантоване. Маємо і далі посилювати нашу протиповітряну оборону та силою зброї та силою дипломатії притягати ворога до відповідальності", – сказав він.

За словами Міністра розвитку громад та територій, наслідком таких атак може бути тільки зростання нестабільності в чутливих регіонах світу, які залежать від імпорту продовольства, й неспокою в міжнародних відносинах.

Міністерство розвитку громад та територій України передає слова міністра, який наголосив, що РФ "...цілеспрямовано залякує та перешкоджає роботі Українського морського коридору, щоб підірвати українські зусилля з гарантування продовольчої безпеки".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що росіяни під час ракетного обстрілу пошкодили судно "PARESA" під прапором Сент-Кітс і Невіс, що було завантажене зерном кукурудзи для експорту. Це сталось біля одного з причалів в морському порту Південний.