RU  UA  EN

Середа, 9 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

9 жовтня

Всі новини

Росія вночі атакувала багатоповерхівку та медзаклад в Чорноморську: є поранені

Росія третю ніч поспіль атакує Одещину. В ніч на 9 жовтня противник запустив ударні безпілотники, пошкодження фіксували у дев’ятиповерховому житловому будинку та медзакладі. Поранення отримало 5 осіб.

Про це пише голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Він зауважив, що Росія третю ніч поспіль тероризує Одещину ударними безпілотниками. Сили ППО знищили більшість цілей, проте Кіпер написав і про пошкодження в результаті російської атаки:

"Внаслідок атаки в Одеському районі пошкоджено скління та фасад девʼятиповерхівки, без подальшого займання".

Відомо про 5 поранених осіб, троє з них госпіталізовані у стані середнього ступеня тяжкості.

"Також сталося займання мансардного поверху недобудови. Пожежу, площею 400 м², оперативно ліквідували. Пошкоджено скління корпусу одного з медичних закладів. Правоохоронці документують наслідки чергового злочину росіян проти цивільного населення Одещини", - додає Кіпер.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

В прокуратурі області повідомляють: "За даними слідства, вночі 09 жовтня збройні сили рф вкотре атакували місто Чорноморськ на Одещині ударними безпілотними літальними апаратами. Внаслідок атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали 5 місцевих жителів. Постраждалим надається медична допомога".

Прокурори показали кілька фото з наслідками російської атаки.

Нагадаємо, в ніч на 8 жовтня Росія вчергове запустила по Україні ударні БпЛА типу "Shahed". У Чорноморську в результаті атаки фіксували пожежу в багатоповерховому будинку - вогонь охопив одразу кілька поверхів.