RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Скасування плати за розмитнення євроблях: кого торкнеться новий закон

Верховна Рада України скасувала з 1 квітня всі податки та збори на імпорт авто для фізосіб поки діє воєнний стан. Розмитнення "євроблях" стало безкоштовним для всіх фізичних осіб, які є громадянами України.

Про це повідомив голова Інституту досліджень авторинку (ІДА) Станіслав Бучацький бізнес-порталу UBR.

За словами Бучацького, з початку війни, 24 лютого, для Збройних сил України запровадили спрощену процедуру ввезення та оформлення авто з-за кордону. Після того, як президент України підпише відповідний указ, три основні митні платежі під час оформлення іномарки буде тимчасово скасовано.

Як зазначив експерт, податки варто збирати в інших сферах, а не "ставити шлагбаум на кордоні та отримувати гроші". Він вважає, що є сенс стягувати податки із прибутку українського бізнесу, але лише давши йому час запуститися та розкрутитися.

У той же час глава ІДА заявив, що після війни не можна повертатися до старої системи розмитнення, оскільки вона була недосконалою і давала можливість корупціонерам вигадувати всілякі лазівки.

Раніше "Апостроф" писав, що в Україні для водіїв запровадили послаблення на час війни. Водіям легкових автомобілів дозволили керувати вантажівками.