RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Може плавати по воді і обладнаний джакузі: фото і відео незвичайного "будинку на колесах"

Американська компанія Terra Wind створила 14-метровий будинок на колесах, який також здатний плавати по воді, перетворюючись на свого роду яхту.

Про це розповідає Тhe drive.

Вага плавучого автобуса - майже 19 тонн, при цьому на суші він може розігнатися до 140 км/г. У воді він рухається не так швидко - 13-14 км/г, проте здатний плисти в умовах хвиль до одного метра і при сильному вітрі, однак тільки в прісній воді.

Всередині будинку-амфібії є все для комфортного відпочинку: сучасна кухня, вітальня і спальня. Творці також обладнали його пральною машиною, сушкою для білизни і джакузі. В оздобленні використані цінні сорти дерева, що надає приміщенням вишуканий і затишний вигляд.

Подбали конструктори і про безпеку. "На борту" є автоматичні протипожежні системи і помпи для відкачування води. Однак щоб стати володарем будинку-амфібії на колесах, потрібно витратити солідну суму. Його ціна - 1,2 мільйона доларів.

Як розповідав "Апостроф", британо-китайська компанія SAIC Maxus випустила новий автодом, особливістю якого є повністю засклений другий поверх, піднятися на який можна за допомогою ліфта.