RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Не тільки за неправильну парковку: за що в Україні можуть забрати авто на штрафмайданчик

Експерти назвали причини, з яких працівники поліції мають право забрати автомобіль на штрафмайданчик: це не тільки парковка в забороненому місці.

Про це пише "Дорожній адвокат".

У разі ряду порушень працівник поліції має право тимчасово затримати транспортний засіб шляхом блокування або доставки його для зберігання на спеціальний майданчик. Повний список таких випадків перерахований в статті 265-2 КУпАП, ознайомитися з ним можна за посиланням.

При цьому, евакуація автомобіля на штрафмайданчик дозволяється тільки в разі, якщо він суттєво перешкоджає дорожньому руху або загрожує безпеці руху.

Крім того, евакуатор може забрати машину, якщо водій залишив її в місцях призначених для зупинки, стоянки, безоплатного паркування транспортних засобів, якими керують водії із інвалідністю.

Таким чином, якщо автомобіль суттєво не перешкоджає дорожньому руху та не створює загрозу безпеці руху, його не можуть евакуювати на штрафмайданчик.

Як розповідав "Апостроф", в Києві на Русанівці "герой парковки" кинув свій автомобіль на пішохідному переході. Жінка оберігала його авто від евакуатора власним тілом.