RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Український умілець перетворив рідкісне радянське авто на електрокар: фото

Харківський автомобіліст перетворив радянську ГАЗ-21 Волга в сучасний електромобіль. "Зелений" раритет він презентував на фестивалі OldCarLand, що проходив у Києві.

Про це пише ТопЖир.

З першого погляду зрозуміти, що ця Волга незвичайна, зможе тільки дуже уважний поціновувач раритетних авто: видає її лише колір логотипу, який став зеленим замість звичного червоного.

Еко-Волга Фото: ТопЖир

Усі головні нововведення заховані під капотом авто. Харків'янин встановив у машину промисловий електромотор, який зазвичай використовується на заводських верстатах, вентилятор охолодження, пічку, яку оснастив сучасними деталями від Volkswagen, саморобний перетворювач, батареї, захищені пластиковими харчовими контейнерами, і розетку на 220В.

Еко-Волга Фото: ТопЖир

Еко-Волга Фото: ТопЖир

Творець розповів, що встановив акумулятори від Nissan Leaf, однак ємність їх всього 21Ач, через що автомобіль на одному заряді проїжджає лише 50 км. Власник, проте, стверджує, що більше йому й не потрібно. Головним його завданням було збереження початкової ваги Волги. Незважаючи на це, в машині є ще достатньо місця, щоб встановити додаткові елементи живлення і збільшити пробіг.

Максимальна швидкість еко-Волги - 88 км/год.

Ще однією особливістю незвичайного електромобіля є спеціальний додаток ElVolga, яке син автомобіліста створив сам для відстеження важливих показників: витрати енергії, запасу ходу, процесу зарядки.

Раніше "Апостроф" писав про незвичайний автомобіль, який помітили на вулицях Києва.