RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

Названо топ-5 авто з найменшою витратою палива - відрізняються відмінним співвідношенням ціни і якості

Британські експерти назвали автомобілі, які витрачають менше пального, ніж заявлено. Журнал WhatCar провів дослідження споживання пального автівками і з'ясував, як відрізняються реальні показники від офіційних.

Про це повідомляє Автопортал.

За основу взяли дані, отримані в ході тестів, а також слова самих виробників з приводу споживання пального. Тести проводили в лабораторних умовах, проте спробували максимально їх наблизити до реальних.

Дослідники моделювали пересування різними дорогами: в місті, селищі/селі, на шосе, на відміну від замірів WLTP, якими зараз керуються автовиробники.

Топ авто з меншою витратою пального, ніж заявлено:

5. Honda Civic Type R

320-сильний спорт-хетч виявився на 9,2% економічнішим, ніж показав тест WLTP, чого ніяк не можна було очікувати від такої потужної моделі.

4. Dacia/Renault Duster

Відразу за Civic йде Dacia/Renault Duster з бензиновим двигуном потужністю 130 к.с. Кросовер вже зарекомендував себе відмінним співвідношенням ціни і якості, а економічність 1,3-літрового мотора лише додає йому лише шарму. Автомобіль споживає на 10,1% менше, ніж заявляє виробник.

3. Volkswagen Up

Невеликий легкий міський автомобіль, який показав на 10,5% кращий результат, ніж в офіційних тестах. Крім того, це ще й найекономічніша модель в даному списку.

2. Honda CR-V Hybrid

На другому місці знаходиться гібрид - і знову від Honda. В разі з CR-V бензиновий двигун не виконує тягову роль - йому відведена роль генератора енергії для основного електромотора. Таким чином, ДВС зазнає мінімальних навантажень, і завдяки цьому споживає набагато менше палива - на 12,3%.

1. Ford Ranger (дизельний)

Ця модель зовсім не найекономічніша, однак у неї найбільша різниця серед всіх по реальному і заявленому запасу ходу. Цілих 18,6%.

Раніше "Апостроф" також публікував лайфхаки з економії пального.