RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

23 червня

Всі новини

В Україні вводять "особливі" водійські посвідчення: кому їх видаватимуть

В уряді змінили порядок здачі іспиту для отримання водійського посвідчення. Згідно з нововведенням, тепер в Україні з'явиться новий тип водійських прав, який дозволяє керувати тільки транспортними засобами з автоматичною коробкою передач.

Про це повідомив портал Auto24.

При цьому права будуть доповнювати спеціальними формами кодів, які будуть містити в собі певну інформацію.

Наприклад:

  • медичну (наявність засобів корекції і/або захисту зору; окулярів; контактних лінз; слухових апаратів; засобів для спілкування; протезів кінцівок);
  • пристосування транспортного засобу (модифікована трансмісія; автоматичний вибір передавального числа; пристосований пристрій управління трансмісією; пристосована педаль зчеплення; зчеплення, що проводиться в дію рукою; автоматичне зчеплення; модифіковані гальмівні системи та ін.);
  • коди для позначення обмежень (керування транспортним засобом тільки в денні години (наприклад, починаючи через годину після сходу сонця і закінчуючи за годину до заходу сонця), керування транспортним засобом тільки в радіусі 1 км від місця проживання власника або в межах міста/регіону, управління транспортним засобом без пасажирів і інші);
  • адміністративні питання (обмін посвідчення; дублікат посвідчення; та інші).

Таким чином, якщо майбутній водій проходив заняття і здавав іспит на машині з автоматичною коробкою передач, то йому видадуть відповідне посвідчення водія. Воно дозволить йому керувати тільки аналогічними транспортними засобами.

Також в документі передбачене виключення вимог щодо підтвердження навичок керування автомобілем (для осіб, які працюють водіями або управляють транспортним засобом, яке не є їхньою власністю).

Крім цього в документі відзначається, що при здачі іспиту водій повинен буде продемонструвати знання ПДР та інших предметів, які передбачені в програмі підготовки водіїв.

Результати іспиту будуть вважатися дійсними протягом двох років, але не довше, ніж термін дії виданого свідоцтва про закінчення навчального закладу.

Раніше ми також повідомляли про те, що українським водіям нагадали про важливе правило на дорогах, яке буде діяти з 1 жовтня по 1 травня.