RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Дефіцит нових авто в Європі призвів до подорожчання машин з пробігом

Вживані автомобілі дорожчають вже майже рік. Це пов'язано дефіцитом нових автомобілів в Європі, внаслідок чого підвищується попит на вторинному ринку.

Про це повідомив тематичний портал "Твоя Машина".

Станом на сьогодні в Німеччині, в середньому, б/у автомобіль продають за ціною трохи більше 23 тисяч євро. У серпні була зафіксована угода з цінником 23196 євро. Це на 250 євро більше, ніж аналогічні показники липня. Якщо ж порівнювати з 2020 роком, то ціни виросли приблизно на 3 тисячі євро.

Як зазначалося вище, це стало наслідком дефіциту нових автомобілів в Європі. Почалося це навесні минулого року. Одним з ключових чинників, що вплинули на це, стала пандемія COVID-19.

Через неї виробникам довелося тимчасово або довготривало закрити частину виробничих потужностей. Ще одним ударом став дефіцит напівпровідників, який теж частково виник внаслідок коронавірусу.

В силу цих обставин, кількість реєстрацій нових автомобілів в Європі впала на 18% в серпні і на 24% в липні, в порівнянні з 2020 роком. Це найгірший показник з 2013 року. Так, в серпні продажі VW Group знизилися на 14%, в Stellantis (колишні концерни PSA і FCA) - на 29%, а у Renault - на 23%. Daimler просів на 38%, BMW на - 18%. Багато компаній вже призупинили виробництво.

Раніше ми також повідомляли про те, що автомобільний газ в черговий раз побив рекорд ціни на українському ринку.