RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Послуга купівлі-продажу автомобіля буде доступна в "Дії": як це буде працювати

Уже в найближчому майбутньому українці зможуть оформляти договір купівлі-продажу автомобіля в режимі онлайн. Відповідний сервіс буде доступний на порталі "Дія".

Про це повідомили на сайті Головного сервісного центру МВС України.

У відомстві при цьому зазначили, що поява подібної опції в електронному середовищі націлена "не тільки на доступність держпослуг, а й на скорочення часу проведення подібних угод". Це відчутно вплине на зручність взаємодії громадян з державним апаратом.

До того ж, додала прес-служба МВС, подібні угоди залишаються одними з найбільш затребуваних і популярних.

Це нововведення передбачено постановою уряду №1007 від 22 вересня. Послуга стане доступна в Електронному кабінеті водія і на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг "Дія". Після авторизації і покупець, і продавець зможуть заповнити відповідний договір в електронному вигляді. Далі отриманий документ, в автоматичному режимі, буде відісланий в сервісний центр МВС, де його належним чином перевірять відповідно до законодавства України.

Після успішної перевірки продавець і покупець повинні будуть накласти на договір свої електронні підписи.

Нововведення буде реалізовано сервісними центрами МВС протягом півроку після вступу в силу зазначеної постанови Кабінету Міністрів України.

Раніше ми також повідомляли про те, що через три місяці водії, які складуть іспит з водіння автомобіля з автоматичною коробкою передач, не зможуть їздити на "механіці".