RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Дощі та листя створюють багато проблем: як правильно їздити на автомобілі восени

Автоексперти, які раніше розповіли, що категорично заборонено робити з автомобілем напередодні холодів, дали водіям поради щодо безпечної їзди восени.

Про це пише "ТСН".

Зокрема проблеми на дорогах створює опале листя - воно погіршуює зчеплення автомобіля з дорогою, тому на таких ділянках необхідна максимальна обережність. Також на них не можна різко гальмувати.

Крім того, авто може ковзати по дорозі в перші хвилини дощу, коли асфальт покривається водяною плівкою. У такі моменти також рекомендується уникати різких маневрів і гальмування. У разі ж падіння температури до 0 градусів і високої вологості на асфальті може з'явитися непомітний тонкий шар льоду.

Особливої уважності вимагає їзда в таких умовах в потоці машин. На слизькій дорозі дуже важливо дотримуватися достатньої відстані з автомобілем попереду, щоб мати час загальмувати в разі потреби.

Обережно також восени варто здійснювати повороти - при вході в них обов'язково потрібно сповільнюватися. Особливо це стосується незнайомої дороги та сліпих зон.

Зменшувати швидкість також потрібно і перед калюжею, інакше при попаданні в воду колеса можуть погано зчепитися з дорогою. Восени, коли дорога часто мокра, по ній краще їздити ще на літній гумі, адже на ній є спеціальні водовідвідні канали.

Як повідомляв "Апостроф", 1 жовтня на українських дорогах запрацює автофіксація перевищення вагових норм, що передбачено законом №1582-IX. В рамках тестової експлуатації по Україні встановлено близько 50 систем.