RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У водійських правах українців з'являться нові коди: що вони означають

У вівторок, 28 вересня, набрали чинності зміни від 22 вересня 2021 року №1007 - в національних водійських посвідченнях з'являться нові позначки, які наблизять український документ до європейських вимог.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Замість піктограм тепер водійські права показуватимуть коди, що використовуються в документах водія ЄС.

Крім того, Кабінет міністрів вніс зміни в підготовку водіїв транспортних засобів. Одночасне відкриття двох категорій відбуватиметься шляхом складання іспитів тільки на вищу з них (крім категорії В1, В, BE).

Зазначається, що в разі позбавлення прав водія з декількома відкритими категоріями, після закінчення певного терміну, йому також потрібно буде складати іспити тільки по вищій з них.

Відповідно не буде необхідності надавати додаткові документи при відкритті нижньої категорії або категорії з причепом (VE, B1E, CE, C1E, DE, D1E).

Збільшено термін дії результату іспиту, зданого в сервісному центрі МВС. Тепер він вважається дійсним протягом 2 років, але не довше терміну дії документа про закінчення навчання водінню.

Раніше ми писали, що з 22 грудня водії, які здадуть іспит з водіння на автомобілі з автоматичною коробкою передач, не зможуть їздити на "механіці".