RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як проїхати "лежачого поліцейського" і не пошкодити підвіску: водійські хитрощі

Для підвіски автомобіля проїзд так званих "лежачих поліцейських" є справжнім випробуванням.

Однак існує кілька рекомендацій, завдяки яким водії авто зможуть звести навантаження на ходову до мінімуму, пише АвтоDream.

Проїжджати "лежачих поліцейських" варто на швидкості не більше 15-20 км/год, інакше ризик пошкодження підвіски збільшується. Також подолання штучних перешкод на повному ході небезпечно тим, що водій може на деякий час втратити контроль над авто - тим більше на мокрому дорожньому покритті.

Також експерти рекомендують проїжджати перешкоду, з'їхавши одним колесом на узбіччя. Крім того, радять використовувати недоліки в укладці штучної нерівності - наприклад, вирвані блоки. Однак з метою безпеки не слід виїжджати за межі смуги і дотримуватися бічного інтервалу до інших автомобілів.

Досвідчені водії іноді також вдаються до так званого динамічного способу "перестрибування", пригальмовуючи перед самою перешкодою. Це призводить до стиснення пружин передньої підвіски, при цьому як тільки водій відпускає гальма - вони розпрямляються, і передок авто піднімається. Це дозволяє легко подолати нерівність, проте вимагає необхідних навичок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що "лежачий поліцейський" в Києві "збив" хлопця, який гнав по вулиці на електросамокаті.