RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Найпопулярніші" помилки водіїв узимку: ТОП-7 типових гріхів

Взимку навіть незначні помилки за кермом можуть призвести до ДТП або проблем з патрульною поліцією. Навіть досвідчені водії іноді нехтують ПДР.

"Апостроф" розповідає про типові помилки водіїв взимку.

Їхати впритул до авто, що йде попереду

Через ожеледь водіям радять збільшувати дистанцію між авто. Екстрене натискання на педаль гальма на сніговій дорозі призводить до заносу, а постраждати можуть й водії авто на сусідніх смугах.

Перебування у верхньому одязі за кермом

Верхній одяг сковує дії людини. Крім того, в об'ємному одязі ремені не фіксують потрібним чином тіло. Під час ДТП жосткий обхват може зберегти життя водію.

Не чистити сніг на даху авто

Фари, поворотники і скло водії очищають перед початком руху, але про дах часто забувають. На швидкості сніг починає розсіюватися і бити в лобове скло водіям позаду.

Бездумно обганяти спецтехніку

Комунальні машини залишають сніжну хмару, яка при обгоні знижує видимість. Також варто згадати про щит спецтехніки для згрібання снігу і льоду, який перевищує за розміром загальні габарити авто.

Перевищення швидкості

В Україні допустима швидкість по місту — 50 км/год, адже так можна встигнути зреагувати на перешкоду і сюрпризи. Якщо ж машину занесло, то впоратися з кермуванням простіше на невеликій швидкості.

Не збавляти швидкість на трамвайних коліях

У момент перетинання колій необхідно слідкувати за зчепленням покришок з дорогою, адже залізні поверхні стають набагато слизькішими.

Тривалий прогрів двигуна

Швидкий прогрів може утеплити салон авто, проте тривалий прогрів — це марнотратство пального та бюджету. До того ж транспорт прогрівається повільніше, ніж при русі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як підготувати автомобіль до зими.