RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Пробіг електромобілів зросте у півтора раза: у Південній Кореї створили унікальні батареї

Hyundai Motor Company спільно з компанією Factorial Energy розроблять і запустять в продаж нові енергоефективні батареї для електрокарів, які збільшать пробіг у півтора раза.

Про це пише “Хайтек+”.

Основою проекту стануть твердотілі елементи живлення від Factorial, які продемонстрували, що можуть збільшити запас ходу "зеленого" авто на 20-50%. При цьому вони не спалахують, а їхнє виробництво не вимагає переобладнання ліній для запуску в серію.

Factorial Electrolyte System Technology (FEST) використовує запатентований твердий електролітний матеріал, що забезпечує безпечну роботу осередків із високовольтними електродами та електродами великої ємності.

Система вже пройшла випробування з невеликими елементами на 40 Ач, що працюють при кімнатній температурі, і зараз готова до тестів на більших прототипах.

Розробники заявляють, що нові батареї перевершують традиційні літій-іонні елементи живлення не тільки за запасом ходу, але і безпекою, оскільки вони не спалахують навіть при явному пошкодженні корпусу.

Раніше ми писали, що в Україні попит на електромобілі досяг рекордних показників. У вересні було зареєстровано 145 нових та 748 вживаних автомобілів на електричній тязі.