RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

В Україну завезли доступні авто з Азербайджану: характеристики, ціна та фото

В Україну почався експорт автомобілів Khazar з Азербайджану, де їх виробляють на спільному підприємстві з іранським виробником Iran Khodro.

Про це повідомляє AUTO-Consulting.

Khazar почали виробляти у 2018 році на підприємстві "Азеврокар", яке на 75% належить місцевій групі "АзерМаш" та 25% - іранському партнеру.

В Україну поставляються дві моделі: Khazar LX та Khazar SD . Перший – це досить добре відомий в Україні раніше іранський Samand, який уже давно випускають на Iran Khodro. Раніше його продавали і в Україні, він вирізняється високим кліренсом під 180 мм. Автомобіль комплектується бензиновим двигуном 1,6 л 113 л.

Khazar SD - це нова модель іранського виробника Dena, яку також намагалися продавати в Україні, але вона не була популярною. Khazar SD оснащується тим же 1,6-літровим бензиновим двигуном 113 к.с., але має більш сучасний дизайн, зокрема LED-ходові вогні.

Перші екземпляри не тільки вже надійшли в Україну, а й пройшли сертифікацію. Майбутні ціни на ці машини поки що не оприлюднені. Експерти припускають, що Khazar буде представлений у ніші бюджетних авто та складе конкуренцію російській Lada, яку збирають на запорізькому заводі "ЗАЗ".

Як писав "Апостроф", раніше експерти склали рейтинг позашляховиків та кросоверів, які можна купити замість популярного Renault Duster.