RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Аж до конфіскації: як і за що карають в Україні власників "євроблях"

Штрафувати власників автомобілів на іноземних номерах мають право співробітники поліції та митниці. При цьому сплата штрафу копам не звільняє від покарання працівників митної служби.

Про це пише “Дорожній адвокат”.

За керування нерозмитненою "євробляхою" поліцейський може оштрафувати водія на місці на 8500 гривень. Вперше обходиться без вилучення автомобіля.

Повторне порушення карається вже штрафом у сумі 17 тисяч гривень та позбавленням прав водія на один рік. За рішенням суду транспортний засіб може бути вилучено із виплатою компенсації.

Не слід забувати, що сплата штрафу за рішенням суду чи поліцейського не звільняє від покарання, передбаченого вимогами Митного кодексу. А тут суми штрафів у рази більші.

Так, за перевищення терміну тимчасового ввезення чи транзиту більш як 30 діб або втрату машини передбачено штраф у сумі 170 тисяч гривень або навіть її конфіскацію. За передачу "євробляхи" іншій особі загрожує штраф 34 тисячі гривень.

Варто зазначити, що після сплати вищевказаних штрафів у автовласника залишається обов'язок вивести машину за межі країни. Інакше знову будуть штрафні санкції.

За ухилення від сплати митного збору або використання тимчасово ввезеного авто з іншими цілями накладається штраф у розмірі 300% від суми несплачених митних платежів.

Нагадаємо, наприкінці жовтня українці масово вивозили "євробляхи" до Литви, щоб не нариватися на захмарні штрафи та конфіскацію.