RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Дешевше віддати державі: для власників євроблях вигадали спосіб уникнути "драконівських" штрафів

В Україні є два способи убезпечити себе від величезних штрафів за нерозмитнене авто. Один із них – віддати машину державі.

Про це повідомляє Ubr.

Нещодавно українець передав своє авто, бо його вантажний бус не підпадав під умови пільгового розмитнення. На даний момент його транспортний засіб знаходиться в зоні ООС, його віддали до однієї з військових частин для перевезення військових.

"На жаль, держава не йде назустріч звичайним людям, наші громадяни готові віддавати власне майно на потреби тих самих захисників вітчизни" , - зазначають в ГО "Авто Євро Сила".

Також наголошується, що, якщо водій ввіз авто в митному режимі "транз ит", повна інформація про нього (паспорт, прописка) є в базі. Тому митники легко знайдуть порушника.

Це стосується і водіїв, які не заганяли автомобіль, але купували на нього страховку, чи поліцією було винесено ухвалу про порушення правил дорожнього руху – порушника притягнуть до відповідальності.

Важливо! Є два способи двох водіїв "євроблях": віддати на користь держави і завершити митний режим транзиту, тимчасового ввезення.

Раніше "Апостроф" писав, що водії, які не встигли легалізувати свої авто за пільговою процедурою до 10 листопада, зараз сплачують гроші учасникам бойових дій, щоб ті допомогли їм у цьому процесі. Для УБД терміни для пільгового розмитнення на кілька місяців довші – до 8 лютого 2022 року.