RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Україні створили незвичайну електровантажівку – складають, як Lego: фото та відео

У Кривому Розі Дніпропетровської області створили незвичайну електровантажівку. Її головна особливість – екологічність і низька вартість експлуатації.

Про це повідомляє медіацентр "Інформатор".

Творець унікальної вантажівки інженер-розробник Віталій Бризгалов поділився історією створення проекту. Чоловік розповів, що ще з 2015 року виношував ідею створення електролітака. Однак це виявилося трудомістким і дорогим процесом, багато необхідних деталей та акумуляторні батареї дістати не вдалося. Так з'явилася нова ідея – створення електричної вантажівки, здатної конкурувати з Mercedes Sprinter та "ГАЗелями". Роботу розпочали 2018 року.

Так компанія створила електричний транспортний засіб під назвою CoolOn. Вантажопідйомність вантажівки – 3,5 тонни, а вартість – 16 тисяч доларів. За своєю ціною та параметрами транспорт значно виграє у бензинових і дизельних вантажівок.

“Основна перевага такого транспорту – це повна його екологічність у містах. Ще одна відмінність – значно нижча вартість експлуатації. Це дві найголовніші відмінності”, - зазначив Віталій Бризгалов.

Інженер заявляє, що за допомогою вантажівки можна буде доставляти всі товари, які перевозять звичайні вантажні авто.

За словами творця, вже до кінця 2022 року електровантажівки CoolOn почнуть запускати в масове виробництво. Компанія вже почала отримувати заявки на транспорт із усього світу: із Франції, Швеції, Нідерландів, В'єтнаму.

"Це навіть не замовлення, це заявки, які дають нам можливість зрозуміти, що саме потрібно клієнтам. Які налаштування, які пробіги. Оскільки вантажівка модульна, вона, як конструктор Lego, складається з блоків. Щоб визначити, на що саме зосереджувати увагу насамперед, ми й збираємо ці заявки на нашому сайті”, - розповів Віталій Бризгалов.

Також інженер планує розширювати модельний ряд, змінювати розміри авто та налагодити експорт у всьому світі.

Як писав "Апостроф", в Україні презентували електровантажівку, заряду якої вистачає на 200 км.