RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Знижок немає і ціни вищі: німецькі авто люкс-класа подорожчали на чверть

У 2021 році злетіли ціни на німецькі машини люкс класу через дефіцит напівпровідників на тлі високого попиту з боку споживачів.

Про це пише Financial Times з посиланням на дані дослідженні банку Stifel.

Вартість моделей таких компаній як BMW, Audi та Mercedes-Benz збільшилася майже на чверть з 2019 року, а про знижки не може бути й мови. Таку ситуацію спричинило падіння виробництва машин – за підсумками 2021 року їх дефіцит складе близько 4 млн шт.

“Запаси скорочувалися три роки поспіль через обмежену пропозицію, – заявив аналітик Stifel Даніель Шварц. — Ми ще такого не бачили”.

У результаті до кінця третього кварталу 2021 року виторг за один автомобіль Mercedes-Benz збільшився до 54 тис. євро у порівнянні з 38 тис. євро у 2019 році. Audi збільшила цей показник до 57,5 тис. євро із 46 тис. євро. BMW, яка не настільки скоротила своє виробництво, показала менш значне збільшення показника виторгу на автомобіль - до 38 тис. з 36 тис. євро.

Раніше ми писали, що биті автомобілі зі США стали не по кишені українцям. Причинами подорожчання автомобілів з американських аукціонів є складнощі з логістикою та підвищений попит на нові авто.