RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Змінює колір натисканням кнопки: BMW показала унікальне авто, фото та відео

Німецькі розробники представили електромобіль-хамелеон, який може змінювати колір кузова з чорного на білий і навпаки, одним натисканням кнопки.

Про це повідомляє Dailymail.

Унікальний автомобіль iX Flow, марки BMW, був представлений на виставці Consumer Electronics Show, що проходить у Лас-Вегасі, штат Невада.

Зовнішня частина автомобіля покрита мільйонами мікрокапсул, завтовшки з людську волосину і містить як негативно заряджені білі пігменти, так і позитивно заряджені чорні. Для реалізації такої функції інженери використали технологію, яка використовується в електронних книгах.

Завдяки цій технології, електричне поле поділяється на молекули - у разі чорного і білого пігментів - з урахуванням їх відповідних електричних зарядів.

"Це дає водієві свободу виражати різні грані своєї особистості або просто отримувати задоволення від змін", - наголосила керівник проекту iX Flow Стелла Кларк.

У майбутньому планується застосувати таку технологію і до внутрішньої частини нових моделей BMW, що дозволить водіям змінювати колір салону свого автомобіля.

Раніше ми писали, у Китаї презентували найменший у світі 6-колісний електрокар.