RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні помітили раритетний Ferrari за півмільйона євро: фото

Одним з експонатів нещодавно відкритого автомузею Old Cars Gallery у Дніпрі став культовий суперкар Ferrari Dino 246 GTS 1974 року випуску. Раніше з'явилися кадри, як раритетне авто транспортували дорогами України.

Про це пише "ТопЖир".

Для музею з Європи ввезли шість ретро-авто, причому Dino – найцінніший екземпляр, тому що вартість цього суперкара - від 300 до 500 тисяч євро.

Примітно, що в минулому Dino називали "Ferrari для бідних". Він був спроектований як найдоступніша модель марки та отримав назву на честь сина Енцо Феррарі, Діно, який помер у молодому віці від хвороби.

Dino став першою серійною середньомоторною моделлю марки (до цього двигун у базі ставився тільки на гоночні Ferrari). Один з розробників V6 для авто – саме Діно Феррарі. У версії Dino 246 його обсяг – 2,4 л, а потужність – 195 л. с. Вага суперкару – 1280 кг, до 100 км він прискорюється за 7,1 с, його максимальна швидкість – 235 км/год.


Всього було випущено 3761 екземплярів Ferrari Dino 246, причому 1274 з них - у версії GTS зі знімним дахом. Над елегантним дизайном суперкара працювали спеціалісти ательє Pininfarina.

Як розповів "Апостроф", нещодавно в Києві евакуатор забрав на штрафмайданчик елітний Ferrari Portofino зі швейцарською реєстрацією. Водій припаркувався на правій смузі дороги.