RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На аукціоні за $1,3 млн продали раритетний автобус, створений родичем Гоголя: фото

На американському аукціоні за 1,3 мільйона доларів продали туристичний автобус White Model 706, випущений 1936 року.

Про це повідомляє Autoevolution.

Ціна на аукціоні стартувала зі 150 тисяч доларів.

Model 706 була вперше презентована у 1935 році як туристичний автобус для національних парків. Автобуси були оснащені відкидним брезентовим дахом, а також шестициліндровими двигунами об'ємом 5,2 літра потужністю 94 кінські сили та механічними коробками передач. Салон був розрахований на 14 пасажирів.

Проданий на аукціоні автомобіль возив туристів знаменитим парком в Єллоустоуні.

Зовнішній вигляд моделі розробив дизайнер українського походження граф Олексій Сахновський. По батьковій лінії він був нащадком гетьмана Павла Полуботка та письменника Миколи Гоголя. Мати дизайнера була онукою цукрозаводчика та мецената Артема Терещенка.

У 1918 році Олексій утік від більшовиків до Швейцарії, де зайнявся проектуванням автомобілів. Пізніше він переїхав до США. Завдяки новаторському вигляду своїх моделей отримав прізвисько Mister Dream Car. Сахновський співпрацював із такими автогігантами, як Austin, Packard, Studebaker, General Motors, Ford та Chrysler.

Як повідомляв "Апостроф", на аукціон виставили Lamborghini Countach, який був презентований у 1970-х роках як подарунок саудівській принцесі.