RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як виглядали перегони 120 років тому: у мережі показали цікаве відео

У мережі з'явилось відреставроване відео, зняте на автоперегонах у Нью-Йорці в 30-тих роках минулого століття. Його чіткість вражає навіть вибагливих глядачів.

Про це розповідає "Апостроф" з посиланням на видання Motor1.com.

Якщо уявити себе людиною, що живе на початку 1900-х років, то вона буде починати своє знайомство з найбільш значущими винаходами, що прискорили розвиток тогочасного суспільства. Одним з них є автомобіль, і заможні люди та промисловці вирішили взяти деякі з них на перегони. Для тих, хто жив у ту епоху, це було справжнє видовище.

King Rose Archive потурбувались за людей, котрі хотіли б відчути та побачити атмосферу автоперегонів. Тут у них є перегони околицями європейської сільської місцевості, приблизно 1902 року. Це вражаючі архівні кадри, враховуючи, що кінокамера стала популярною лише кілька років тому. Навіть тоді це були не найдоступніші речі.

Це відео повинно принести задоволенням для любителів старовинних (або ветеранських) автомобілів. Незважаючи на те, що винахідники та інвестори занурювалися в виробництво автомобілів, визначити точну модель і модель автомобілів тут буде проблема. Тим не менш, це захоплююче побачити гоночні автомобілі 120-річної давності в дії. Гонки також не були схожі на ті, що проводяться сьогодні. Вони проходили на ґрунті, оскільки в той час не було багато асфальтованих доріг. Мабуть, найближчим сучасним еквівалентом були б раллі або випробування на витривалість.

Те, що ви дивитеся, ймовірно, стане однією з найперших зареєстрованих гонок в історії автоспорту. Швидкий пошук у Google підтверджує, що це можуть бути фрагменти шляху від Парижа до Відня 1902 року. Якщо так, то цю гонку виграв Марсель Рено, брат Луї та Фернана Рено. Компанія, яку створили брати, стала популярнішою завдяки розголосу.

Раніше "Апостроф" писав про автомобілі, на яких їздили в Нью-Йорку в 1930-тих роках, та додав унікальне архівне відео з елітним авто.