RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ціни зростають, а якість погіршується: в Україні злетіли ціни на розмитнення авто

Останнім часом на автомобільному ринку спостерігається нестабільна ситуація – якість машин бажає кращого, а ціни на них зростають.

У чому причина підвищення цін, у тому числі, і на розмитнення авто розповіли у ТСН.

Так, через брак деяких автомобільних деталей на ринку, зокрема чіпів і напівпровідників, кількість машин, що продаються, значно зменшилася. Іноді, щоб купити новий автомобіль із салону, доводиться чекати місяцями. Тому багато водіїв вважають за краще вибирати уживані авто.

Але тут з'являються свої нюанси. Якщо раніше пропозиція відповідала попиту і ще кілька років тому можна було привезти непоганий автомобіль за нормальний цінник, то зараз інша ситуація. Адже, крім підвищення цін на авто, ціна на його розмитнення також злетіла на 20%.

Вся справа в тому, що автомобілі при розмитненні оцінюються за спеціальним каталогом, де вказана середня вартість кожного авто, і від цього залежить кінцева сума всіх платежів. Оскільки автомобілі на внутрішніх ринках подорожчали, то ціни в каталозі теж зросли.

Крім зростання цін на самі авто, додалося і підвищення цін на розмитнення. На сьогоднішній день європейці забирають хороші варіанти за лічені хвилини, тоді як раніше у бік цих авто навіть не дивилися.

Раніше ми писали, що з 2 грудня з'явився новий спосіб розмитнення авто.