RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні хочуть запровадити обов'язкову перевірку водіїв на алкоголь та наркотики

На сьогодні під час серйозних ДТП із жертвами, водіїв на алкоголь та наркотики поліція перевіряє на свій розсуд. Але найближчим часом ця процедура може стати обов'язковою.

Відповідний проект закону №6558 уже зареєстрували у Верховній Раді.

Відповідно до законопроекту, будуть внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) та Кримінального процесуального кодексу, які зобов'язують проводити перевірку на алкоголь та наркотики у разі ДТП із постраждалими.

Так, частину першу статті 266 планують доповнити таким реченням:

"У разі дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої травмовано одну або більше осіб, огляд осіб, які керують транспортними засобами, за участю яких сталася така пригода, на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, проводиться обов'язково, незалежно від підстав вважати, що такі особи перебувають у зазначеному стані чи під впливом вказаних препаратів".

Також, у планах запровадження змін до пункту 2 частини третьої статті 214:

"У разі вчинення особою кримінального проступку, передбаченого статтею 286-1 Кримінального кодексу України, медичне освідування такої особи на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують її увагу та швидкість реакції, є обов'язковим".

Крім цього, будуть внесені зміни до статті 10 закону "Про екстрену медичну допомогу", завдяки чому правоохоронці зможуть проводити огляд на наркотики та алкоголь у відділеннях екстреної медичної допомоги лікарень.

Раніше ми писали, що до Верховної Ради внесли законопроект, яким пропонують довічно позбавляти прав деяких українських водіїв.