RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Українським водіям готують неприємний сюрприз: що вигадали в Раді

В Україні хочуть зобов'язати всіх водіїв-учасників дорожньо-транспортних пригод із травмованими чи загиблими проходити перевірку на алкогольне чи наркотичне сп'яніння.

Про це йдеться у законопроекті №6558, який зареєстровано на сайті Верховної Ради.

Документ передбачає обов'язковий огляд водіїв, які потрапили в аварію із травмованими або загиблими, на зміст алкоголю та наркотиків у крові. Для цього правоохоронцям дозволять затримувати учасників таких ДТП.

Автори законопроекту хочуть доповнити частину 1 ст. 266 КУпАП таким пунктом:

"У разі дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої травмовано одну або більше осіб, огляд осіб, які керують транспортними засобами, за участю яких сталася така пригода, на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських засобів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції, проводиться обов'язково – незалежно від підстав вважати, що такі особи перебувають у зазначеному стані або під впливом зазначених препаратів".

Крім того, збираються змінити закон "Про екстрену медичну допомогу". Це дозволить здійснювати такий огляд у відділеннях невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень.

Нагадаємо, зараз перевірки на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння проводяться лише за рішенням працівників поліції.

Раніше ми розповідали, чи потрібно водієві дмухати драгер у лікарні за чинним законодавством.