RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Американець позивається до Mercedes-Benz з незвичайної причини

Окружний суд США округу Арізона розглядає позов Річарда Дж. Кастігара-молодшого, який є заступником начальника шерифа округу Піма, проти компанії Mercedes-Benz через двері з плавним закриттям, які спричинили втрату ним частини великого пальця.

Про це повідомляє Carcomplaints.com.

У жовтні 2021 року двері раптово зачинилися, коли позивач виходив з автомобіля. Він знаходився спиною до машини в той час, як його права рука була за спиною біля середньої стійки. Внаслідок цього Кастигар-молодший втратив частину великого пальця.

За його словами, через цю травму він втратить не менше 500 000 доларів заробітної плати.

У позові стверджується, що через те, що він втратив частину великого пальця:

“Колись гордий і незалежний чоловік, який захищає громадськість від шкоди, тепер покладається на свою дружину, яка допомагає йому сходити до туалету, прийняти душ, почистити зуби, одягнутися та застебнути сорочку. Йому дуже важко тримати ручку, їсти, зав'язувати шнурки на своєму взутті, користуватися інструментами та допомагати вдома з такими справами, як прання та миття посуду”, – йдеться у позовній заяві.

Американець вимагає, щоб компанія відключила функцію плавного закривання дверей автомобіля, оскільки систему не оснащено датчиками для визначення того, чи роздавлені пальці або руки.

У позові стверджується, що ця функція є "нічим іншим, як сучасною гільйотиною", а Mercedes нібито не може попередити клієнтів про небезпеки.

Примітно, що Mercedes-Benz є не єдиним автовиробником, якому подали позов через двері з плавним закриттям. З подібними претензіями зіткнулися Jaguar та BMW.

Раніше компанія Mercedes представила свій Sprinter з розкішними новинками: PlayStation 5 і великим екраном усередині. Також в салон помістили холодильник, бездротову зарядку та килими.