RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Українці стали рідше купувати вживані авто: названо цифри

На початку 2022 року в Україні суттєво вщухнув вторинний ринок автомобілів. Кількість продажу вживаних автомобілів різко скоротилася.

Про це повідомили в інституті досліджень авторинку.

Так, за даними інституту, за перший місяць 2022 року громадяни України придбали 111,8 тисяч автомобілів. З цього числа 79,4 тисячі угод – це перепродажі. Відповідно, 32,4 тисячі – перші реєстрації імпортних автомобілів. Як би там не було, але майже на третину нижче, ніж у попередньому місяці.

Якщо ж говорити про загальний обсяг продажів, то він порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 22,5%. При цьому порівняно з груднем 2021 року показники знизилися на 25,3%. Частка імпорту зменшилася на 34%, тоді як внутрішні продажі впали на 21%.

Причин цього спаду є кілька. Зокрема, це період зимових свят, загальне подорожчання імпортних автомобілів, а також збільшення вартості розмитнення. У той же час варто зазначити, що середній вік купованих автомобілів склав 14,8 року.

Перша трійка найпопулярніших моделей на вторинному ринку не змінилася. Рейтинг очолив Lanos Sens. Далі йдуть Volkswagen Passat та Skoda Octavia.

Раніше ми повідомляли, що "Євроблягери" замість розмитнення в паніці шукають обхідні шляхи.