RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тільки за однієї умови: коли в Україні подешевшає бензин

Бензин та дизельне пальне в Україні може подешевшати на кілька гривень за літр у тому випадку, якщо українська влада зменшить ПДВ на пальне до 7%. Поки що уряд України роздумує над цим питанням.

Про це пише Avtosota.

За зниження ПДВ борються різні мережі АЗС України, у тому числі і велика компанія Укртатнафта". На їхню думку, через те, що барель нафти зараз на світових ринках досягає 100 доларів, буде правильним та результативним зменшити податки. Це вже зробили низка європейських країн, таких як Франція, Німеччина та Польща.

Рішення знизити ПДВ на автомобільне пальне допоможе знизити ціни на бензин та дизель на 5 грн за літр.

Проте різні приватні підприємці, чия господарська діяльність здійснюється за рахунок дизельного пального - залізничні локомотиви, зернові сушарки, вантажний транспорт - можуть не відчути особливої вигоди. Так, заощаджені 5 гривень на літрі такі бізнесмени повинні все одно заплатити державі наприкінці місяця у період звітності з податку на додану вартість.

Крім того, деякі експерти вірять, що зниження ПДВ до 7% може надалі знизити граничні ціни на пальне на АЗС до 4 грн за літр.

Нагадаємо, в Україні з 4 по 11 лютого злетіли ціни на автомобільне пальне. Про це українців експерти попереджали, оскільки граничні ціни на пальне в Україні були змінені 3 лютого і тепер стали зростати.