RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Названі найпопулярніші у світі електрокари

Експерти з автомобілів назвали марки електрокарів, які користуються сьогодні популярністю у світі.

Про це свідчать дані дослідницької компанії Canalys.

У 2021 році у всьому світі було продано 6,5 мільйонів електрокарів - це на 109% більше, ніж позаминулого, 2020 року. У той же час автомобільний ринок всього світу виріс лише на 4%, оскільки в цей період точилася боротьба з обмеженнями COVID-19, а також брак мікрочіпів. За минулий рік електрокари склали 9% від усіх продажів легкових автомобілів.

Також минулого року попит на електрокари залишався високим, але, за даними експертів, тоді можна було б продати набагато більше. Цьому завадила хронічна нестача компонентів – її відчули на собі усі виробники авто у світі.

Фото: canalys.com

Крім того, зазначається, що у 2021 році 85% всіх проданих у світі електрокарів припало на Китай та країни Європи – 3,2 мільйони або 15% нових авто припадає на Піднебесну, а 2,3 мільйони або 19% нових електрокарів припадає на країни Європи. Водночас у США лише 535 тисяч проданих автомобілів було оснащено електродвигуном – у відсотковому співвідношенні це становить 4%.

Лідером на світовому ринку електромобілів із часткою 14% у 2021 році залишалася компанія Tesla. На другому місці опинилася компанія Volkswagen Group – її частка на ринку склала 12%.

Третє місце зайняла SAIC, до якої входить SGMW – комбінація SAIC, GM та Wuling. Її ринкова частка становила 11%.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, які ціни на електрокари існують на різних ринках у всьому світі.