RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Як перевірити пробіг б/у авто: п'ять простих способів

При купівлі старого автомобіля завжди потрібно перевіряти його пробіг. Адже на вторинному ринку часто зустрічаються недобросовісні продавці, які "скручують" пробіг, щоб продати авто дорожче.

Портал "АвтоРіа" розповів, як перевірити пробіг автомобіля, і що для цього потрібно.

Як правило, подібні параметри транспортних засобів під час продажу вказуються їх власниками у відповідній анкеті чи оголошенні. Як зазначалося вище, ці цифри які завжди відповідають дійсності. Пробіг піддається перевірці. При цьому дізнатися точну цифру можна лише за допомогою спеціального обладнання. Але сам факт "скручування" лічильника можна розпізнати візуально.

Для цього необхідно виконати низку нескладних дій

    1. У ході огляду автомобіля, що купується, потрібно звернути увагу на його приладову панель, сам салон, педалі і ручки кузова. У ході експлуатації транспортного засобу саме його частини піддаються постійним дотикам. Це призводить до того, що вони швидше зношуються. У зв'язку з цим за станом їх можна визначити приблизний термін експлуатації автомобіля.

    2. Також у ході огляду автомобіля потрібно звернути увагу на сам одометр та його тип. Покази одометра з тросиками, що приводять, а також електронних лічильників, дуже легко трохи "підправити". Але якщо одометр вбудований у спеціальний екран, його показання змінити практично неможливо. Теоретично це можна буде зробити, але для цього потрібно буде скористатися недешевою послугою спеціаліста, що буде невигідно для продавця. Щоб внести виправлення в лічильник, вбудований у РК-екран, потрібно буде повністю перепрошувати програму. Отже, купуючи машину з таким одометром, можна бути практично повністю впевненим у тому, що вказані на лічильнику цифри відповідатимуть дійсності.

    3. Також під час огляду авто слід звернути увагу на положення цифр на лічильнику. Якщо показання одометра піддавалися змінам, розташування цифр на лічильнику буде дещо викривленим відносно один одному. Їхнє розташування буде несиметричним.

    4. Якщо є можливість перевірити автомобіль на ремонтному стенді, не відмовляйтеся від цієї послуги, вона дозволить виявити, чи були якісь втручання у роботу лічильника, що показує пробіг.

    5. Хоч як це дивно, але зрозуміти, що пробіг був "скручений", можна і під капотом авто. цього потрібно звернути увагу на ремінь ГРМ. Як відомо, його потрібно міняти кожні 100 тисяч кілометрів пробігу. Якщо ремінь стоїть новий, а на лічильнику немає відповідної цифри, продавець лукавить. Лукавити він буде і у випадку, якщо одометр показує близько 100 000, а ремінь знаходиться у просто жахливому стані, швидше за все, машина проїхала не вказану сотню, а вже більше 180 000.

Раніше ми також повідомляли про те, що названі країни, в яких найчастіше продають авто зі скрученим пробігом.