RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Електромобілі стануть дешевшими за авто на бензині: названо термін

У найближчі кілька років вартість електромобілів суттєво знизиться.

Про це сказав Річард Фалконер, керуючий директор "Co Wheels", пише видання Express.

За його словами, зниження вартості електромобілів буде пов'язане зі здешевленням витрат на їхнє виробництво.

"Ціна на електромобілі обов'язково значно знизиться протягом найближчих кількох років. Очікується, що в період з 2025 по 2027 вони коштуватимуть стільки ж, скільки "стандартне" авто на бензині та дизельному паливі... Це принесе добро не тільки для гаманців водіїв, а й тим, що більше електромобілів на наших вулицях принесе користь довкіллю", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що електричний Peugeot-208 коштує приблизно на 5000 фунтів стерлінгів дорожче, ніж його бензиновий аналог. Проте вже зараз експлуатаційні витрати електрокарів у багатьох країнах нижчі – на Peugeot e-208 доведеться витратити 1849 фунтів за три роки експлуатації, а за бензинову модель – 4395 фунтів у Великобританії.

Генеральний директор Octopus Electric Vehicles Фіона Ховарт заявила, що для зниження витрат на ринок Великобританії необхідно постачати більше електромобілів.

"Будь-яка політика, яка може прискорити виробництво електромобілів і зробити їх дешевшими, допоможе нам дати клієнтам те, що вони хочуть, і скоротити нинішній час очікування", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Великій Британії модернізували ретро-автомобіль Mini, оснастивши його електродвигуном Tesla.