RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Коли потрібно міняти зимову гуму на літню: важливі поради

Під час відносної стабілізації погоди навесні прийнято змінювати гуму автомобіля на відповідну сезону. Однак багато водіїв при цьому не замислюються про те, що шини потрібно не тільки поміняти, але й переконатися, що вони нормально функціонуватимуть.

Портал Uamotors розповів поради новачкам від досвідчених водіїв, коли потрібно міняти гуму, і як це правильно робити.

Коли міняти гуму

Закон не регламентує терміни, коли потрібно змінювати зимову гуму на літню. Але це рекомендується робити тоді, коли денна температура починає стабільно змінюватись в межах від 7 до 9 градусів тепла, а вночі не опускається до мінусових значень. Як правило, це відбувається в період із початку квітня.

Чи потрібне балансування

Щодо необхідності перевірки розвалу сходження думки автолюбителів різняться. Деякі водії роблять його при кожному перекиданні, інші воліють не витрачатися на зайві перевірки. Цей пункт не обов'язковий, але він рекомендується в тих випадках, коли автомобіль після перекидання йде в бік при прямому положенні керма, відчуваються удари в кермо в процесі руху, відчуваються вібрації, яких раніше не було. Крім цього, про необхідність перевірки розвалу сходження може говорити нерівномірне зношування шин як з внутрішньої, так і з зовнішньої сторони.

Як зберігати зимову гуму

Після "перевдягання" постає питання: як правильно зберігати зимову гуму. Все залежить від того, зберігаєте ви просто шини, або колеса в повному зборі. У першому випадку їх потрібно зберігати у горизонтальному положенні та поставити один на одного. Якщо колеса на штампованих або литих дисках, їх слід зберігати у зваженому чи вертикальному положенні, скласти до ряду.

На що треба звернути увагу

Насамперед потрібно звернути увагу на стан гуми, яку ви змінюєте. Це дозволить вам краще запланувати перевдягання на наступний зимовий сезон. Якщо якесь колесо часто спускалося в процесі експлуатації, потрібно детальніше його перевірити і заздалегідь усунути можливі пошкодження.

У сезон зміни гуми недостатньо того, щоб просто записатися в шиномонтаж та поміняти гуму. Слід перевірити минулу гуму та організувати її правильне зберігання. При необхідності слід зробити балансування коліс та перевірку розвалу-сходження.

Раніше ми також повідомляли про те, як змінилися ціни на вживані авто в Україні під час війни.