RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Українським водіям пішли на поступки у Європі: що змінилося

На території Німеччини українським водіям дозволили їздити без полісу. Штрафувати незастраховані авто українців-біженців не будуть.

Про це повідомляє сайт 24tv.ua.

Німецькі страховики пішли на такі поступки з огляду на надзвичайну гуманітарну ситуацію через війну в Україні. Тепер вони братимуть на себе можливі претензії щодо ОСАЦВ (страхування цивільно-правової відповідальності) до власників незастрахованих авто з українською реєстрацією. Таким чином, всі збитки ляжуть на плечі страховиків.

Для врегулювання ситуацій з відшкодуванням збитків потрібно звертатися у Німецький офіс Бюро "Зелена карта".

"Збитки, заподіяні незабезпеченими українськими автомобілями, будуть покривати страховики, які працюють у Німеччині зі страхування автоцивільної відповідальності. Українським водіям, які вчинили ДТП, страховики не виставлятимуть рахунок. Важливо, щоб ми були здатні хоч трохи допомогти біженцям у цей страшний час" - заявили у німецькій страховій асоціації (GDV).

Це стосується всіх авто, які не мають чинного страхування через воєнні дії в Україні ("Зелена карта" чи спеціально оформлений поліс прикордонного страхування країн ЄС).

Передбачені такі виплати:

  • 7,5 млн євро за шкоду життю та здоров'ю;
  • 1,22 млн євро за матеріальні збитки авто;
  • 50 тис. євро за фінансові збитки.

Як відомо, у Німеччині пересування незастрахованою машиною категорично заборонене.

Раніше "Апостроф" писав, що у Києві збільшилася кількість ДТП під час війни: міська влада столиці закликала водіїв дотримуватися правил дорожнього руху.