RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Франція підтримала бізнес на крові: Renault повернувся до Росії

Французький автовиробник Renault відновив виробництво на своїх заводах у РФ, порушивши тенденцію багатьох інших великих світових компаній, що розірвали зв'язки з агресором через війну з Україною.

Про це повідомляє The Guardian.

У лютому компанія припинила виробництво на заводі у Москві, посилаючись на логістичні проблеми після початку повномасштабної війни в Україні. Проте рішення Renault відновити виробництво має підтримку уряду Франції, який, згідно з джерелами The Guardian, є основним акціонером.

Так, Renault володіє контрольними двома третинами акцій автовиробника країни-агресора «АвтоВАЗ» з кінця 2016 року, після того як у 2007 році вперше інвестував у ринок, що швидко розвивався. Виходить, що компанія має більші операції у Росії, ніж більшість інших європейських конкурентів. Це є величезним викликом, оскільки уряди США, Великої Британії та ЄС намагаються економічно ізолювати РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що найбільші автоконцерни світу оперативно відреагували на війну Росії, яку вона розв'язала в Україні.