RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Євробляхи подешевшають на тисячі доларів: які авто можна ввозити до України

В Україні суттєво подешевшають євробляхи. Парламент ухвалив законопроект, який фактично зрівняв громадян України з жителями Євросоюзу у питаннях купівлі транспортних засобів. На час війни будуть прибрані деякі зайві податки та збори при розмитненні автомобілів.

Про це повідомив портал UBR.

Так, з 1 квітня поточного року вартість розмитнення іномарок дорівнюватиме нулю. Цей податок тимчасово скасували положеннями законопроекту № 7190. Документ уже надіслано на підпис президентові України Володимиру Зеленському.

Перелік транспортних засобів, що підпадають під дію нової норми, виглядає наступним чином:

  • легкові та вантажні автомобілі;
  • мотоцикли;
  • кузови автомобілів;
  • причепи та напівпричепи;
  • транспорт, призначений перевезення 10 і більше пасажирів.

Навіщо ухвалили цей законопроект?

Одним із авторів законопроекту № 7190 є голова Верховної Ради з питань податкової та митної політики Данило Гетьманцев. На його думку, це дозволить громадянам України, які втратили свої транспортні внаслідок війни, знайти заміну із менш суттєвими фінансовими втратами. Він наголосив, що у документі міститься позиція Кабінету міністрів, який для прискорення процедури подав документ за допомогою народних депутатів.

При цьому варто зазначити, що цей закон торкнеться кожного українця, оскільки для Збройних сил від початку війни запровадили спрощену процедуру ввезення та оформлення транспортних засобів з-за кордону.

Після підписання президентом три основні митні платежі під час оформлення іномарки буде тимчасово скасовано.

На скільки подешевшають автомобілі?

Як зазначає Станіслав Бучацький, раніше під час розмитнення Volkswagen Golf, вартість якого становить 2 – 3 тисячі євро, потрібно було заплатити 2 – 4 тисячі євро податкового збору. Тепер же ця цифра дорівнюватиме нулю.

Так, за ввезений в Україну VW Golf 2008 року випуску (дизель, об'єм двигуна – 1,9 літра) вартістю 3 тис. євро до цього доводилося сплатити 3184 євро податків та зборів.

При цьому про інші платежі забувати не варто, але їх розмір незрівнянно менший, ніж податковий збір за розмитнення.

Раніше ми також повідомляли, що в Україні з'явився новий інформаційний портал, створений для наших громадян Головним сервісним центром МВС для реєстрації "євробів".